dani

Kotikoiralle ei nykymaailmassa ole juurikaan työtehtäviä tarjolla. Siellä se makoilee kotonaan päivät pitkät ja odottelee omistajiaan kotiin.  Kunnon koiranomistaja nappaa kotiin saapuessaan hihnan ja lähtee ulkoiluttamaan lemmikkiään.  Jos koiraa onnistaa se pääsee kunnon lenkille ja saa tuntea väsymyksen raajoissaan ja. Pelkkä kävely ei kuitenkaan pura lemmikin päivän mittaan latautunutta energiaa.  Yhteistyö lenkin aikana omistajan ja lemmikin välillä saattaa jäädä melko vähäiseksi ja lenkki jää pelkäksi suorittamiseksi.

Koiralle on kenties keksittävä työ, jossa se saa todistaa ja osoittaa hyödyllisyytensä perheen arjessa.

Yksi keino on valjastaa koira pulkan tai kärryn eteen. Ostokset lähikaupasta hoituvat kotiin näin ekologisella tavalla.

Danille on kevään aikana hankittu pulkkavaljaat valjakkourheilijoiden nettikaupasta.  Pepe taivutteli vaaleasta sähköputkesta kevyet aisat ja vajasta löytynyt lasten pulkka soveltui hommaan tyylikkäästi. Tämä paketti ei tullut maksamaan kovinkaan paljon. 

Dani on nyt valjastettu muutaman kerran ja totuteltu vetohommiin. Hyvältä näyttää ja pulkkavetoa jatketaan jahka saadaan taas pehmeää lunta pulkan alle.

Vetokärryn käyttö kesällä laitettava harkintaan.  Poika on nyt kaksi vuotta ja neljä kuukautta ja tulemme tekemään kaikkemme, että Danista tulee ylpeä vetokoira.